Saturday, March 23, 2013

IUDA 1

Iuda 1

1. Iuda, rob al lui Isus Hristos şi fratele lui Iacov, către cei chemaţi, care sunt iubiţi în Dumnezeu Tatăl şi păstraţi pentru Isus Hristos:
2. Îndurarea, pacea şi dragostea să vă fie înmulţite.
3. Preaiubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţil...or o dată pentru totdeauna.
4. Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrişi demult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos.
5. Vreau să vă aduc aminte, măcar că ştiţi o dată pentru totdeauna toate aceste lucruri, că Domnul, după ce a izbăvit pe poporul Său din ţara Egiptului, în urmă a nimicit pe cei ce n-au crezut.
6. El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa.
7. Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor, care se dăduseră ca şi ele la curvie şi au poftit după trupul altuia, ne stau înainte ca o pildă, suferind pedeapsa unui foc veşnic.
8. Totuşi oamenii aceştia, târâţi de visările lor, îşi pângăresc la fel trupul, nesocotesc stăpânirea şi batjocoresc dregătoriile.
9. Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului şi se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: "Domnul să te mustre!"
10. Aceştia, dimpotrivă, batjocoresc ce nu cunosc şi se pierd singuri în ceea ce ştiu din fire, ca dobitoacele fără minte.
11. Vai de ei! Căci au urmat pe calea lui Cain! S-au aruncat în rătăcirea lui Balaam, din dorinţa de câştig! Au pierit într-o răscoală ca a lui Core!
12. Sunt nişte stânci ascunse la mesele voastre de dragoste, unde se ospătează fără ruşine împreună cu voi şi se îndoapă de-a binelea; nişte nori fără apă, mânaţi încoace şi încolo de vânturi, nişte pomi tomnatici fără rod, de două ori morţi, dezrădăcinaţi;
13. nişte valuri înfuriate ale mării, care îşi spumegă ruşinile lor; nişte stele rătăcitoare, cărora le este păstrată negura întunericului pentru vecie.
14. Şi pentru ei a prorocit Enoh, al şaptelea patriarh de la Adam, când a zis: "Iată că a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Săi,
15. ca să facă o judecată împotriva tuturor şi să încredinţeze pe toţi cei nelegiuiţi de toate faptele nelegiuite pe care le-au făcut în chip nelegiuit şi de toate cuvintele de ocară pe care le-au rostit împotriva Lui aceşti păcătoşi nelegiuiţi."
16. Ei sunt nişte cârtitori, nemulţumiţi cu soarta lor; trăiesc după poftele lor; gura le este plină de vorbe trufaşe şi slăvesc pe oameni pentru câştig.
17. Dar voi, preaiubiţilor, aduceţi-vă aminte de vorbele vestite mai dinainte de apostolii Domnului nostru Isus Hristos.
18. Cum vă spuneau că în vremurile din urmă vor fi batjocoritori, care vor trăi după poftele lor nelegiuite.
19. Ei sunt aceia care dau naştere la dezbinări, oameni supuşi poftelor firii, care n-au Duhul.
20. Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt,
21. ţineţi-vă în dragostea lui Dumnezeu şi aşteptaţi îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viaţa veşnică.
22. Mustraţi pe cei ce se despart de voi;
23. căutaţi să mântuiţi pe unii, smulgându-i din foc; de alţii iarăşi fie-vă milă cu frică, urând până şi cămaşa mânjită de carne.
24. Iar a Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale,
25. singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpânire, mai înainte de toţi vecii, şi acum şi în veci. Amin.

Cat de frumos ni se explica in cartea lui Iuda despre pastrarea credintei si ca trebuie sa avem grija de lupii din afara turmei Domnului. Dupa cum scrie Iuda in aceasta epistola, noi trebuie sa luam aminte cum trebuie sa ne luptam pentru credinta noastra. De altfel, Iuda vrea sa avertizeze credinciosii de invatatorii falsi si de invataturile lor in biserica sau printre grupurile de crestini, indemnand in acelasi timp credinciosii sa se lupte “pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna”-vs.3.

Noi suntem indemnati sa urmam calea sfanta pe care Enoh a urmat-o, si sa nu cumva sa ne abatem de la ea precum Cain. Noi, ca crestini insuflati cu Duhul Sfant al Domnului, trebuie sa avem inteleciunea de a deosebi profetul bun de cel fals, caci dupa cum Domnul Isus a zis, in ziua cea de pe urma, multi profeti falsi se vor ridica.
Asadar, haideti cu totii sa ne rugam pentru intelepciune si Duh statornic care sa ne invete sa deosebim invataturile rele de cele bune, caci pana la urma, cei rai vor fi legati in lanturile din adanc, pe cand copiii Domnului vor vedea slava Sa.
Dupa cum Arhanghelul Mihail s-a luptat cu diavolul pentru trupul lui Moise mustrandu-l in numele Domnului, la fel si noi trebuie sa mustram pe cel rau din vietile noastre.

Trebuie de avut grija ca nu cumva sa ne luam dupa cei rai, urmandu-le caile lor pacatoase, ca de facem asta, noi nu mai avem parte de viata vesnica promisa de Domnul:vs.19,20,21.
Tot ce este rau, mustrati in numele lui Isus cel Sfant, caci Satana a fost doborat prin preasfant sangele Lui cel scump, varsat pe cruce la calvar.
AMIN!

Fiti binecuvantati de DUMNEZEUL CEL VIU!!!!

Thursday, March 21, 2013

GENEZA 5


Scumpii  mei frati si surori in Domnul, prieteni si familie iubita.

Astazi vreau sa vorbim despre Geneza 5, un capitol in care ni se explica cum s-a inmultit lumea de la Set, fiul lui Adam, si pana la Noe. 
"1. Iată cartea neamurilor lui Adam. În ziua când a făcut Dumnezeu pe om, l-a făcut după asemănarea lui Dumnezeu.
 2. I-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască, i-a binecuvântat şi le-a dat numele de "om", în ziua când au fost făcuţi.
 3. La vârsta de o sută treizeci de ani, Adam a născut un fiu după chipul şi asemănarea lui şi i-a pus numele Set.
 4. După naşterea lui Set, Adam a trăit opt sute de ani; şi a născut fii şi fiice.
 5. Toate zilele pe care le-a trăit Adam au fost de nouă sute treizeci de ani; apoi a murit.
 6. La vârsta de o sută cinci ani, Set a născut pe Enos.
 7. După naşterea lui Enos, Set a mai trăit opt sute şapte ani şi a născut fii şi fiice.
 8. Toate zilele lui Set au fost de nouă sute doisprezece ani; apoi a murit.
 9. La vârsta de nouăzeci de ani, Enos a născut pe Cainan.
 10. După naşterea lui Cainan, Enos a mai trăit opt sute cincisprezece ani şi a născut fii şi fiice.
 11. Toate zilele lui Enos au fost de nouă sute cinci ani; apoi a murit.
 12. La vârsta de şaptezeci de ani, Cainan a născut pe Mahalaleel.
 13. După naşterea lui Mahalaleel, Cainan a mai trăit opt sute patruzeci de ani; şi a născut fii şi fiice.
 14. Toate zilele lui Cainan au fost de nouă sute zece ani; apoi a murit.
 15. La vârsta de şaizeci şi cinci de ani, Mahalaleel a născut pe Iared.
 16. După naşterea lui Iared, Mahalaleel a mai trăit opt sute treizeci de ani; şi a născut fii şi fiice.
 17. Toate zilele lui Mahalaleel au fost de opt sute nouăzeci şi cinci de ani; apoi a murit.
 18. La vârsta de o sută şaizeci şi doi de ani, Iared a născut pe Enoh.
 19. După naşterea lui Enoh, Iared a mai trăit opt sute de ani; şi a născut fii şi fiice.
 20. Toate zilele lui Iared au fost de nouă sute şaizeci şi doi de ani; apoi a murit.
 21. La vârsta de şaizeci şi cinci de ani, Enoh a născut pe Metusala.
 22. După naşterea lui Metusala, Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani; şi a născut fii şi fiice.
 23. Toate zilele lui Enoh au fost trei sute şaizeci şi cinci de ani.
 24. Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.
 25. La vârsta de o sută optzeci şi şapte de ani, Metusala a născut pe Lameh.
 26. După naşterea lui Lameh, Metusala a mai trăit şapte sute optzeci şi doi de ani; şi a născut fii şi fiice.
 27. Toate zilele lui Metusala au fost de nouă sute şaizeci şi nouă de ani; apoi a murit.
 28. La vârsta de o sută optzeci şi doi de ani, Lameh a născut un fiu.
 29. El i-a pus numele Noe, zicând: "Acesta ne va mângâia pentru osteneala şi truda mâinilor noastre, care vin din acest pământ pe care l-a blestemat Domnul."
 30. După naşterea lui Noe, Lameh a mai trăit cinci sute nouăzeci şi cinci de ani; şi a născut fii şi fiice.
31. Toate zilele lui Lameh au fost de şapte sute şaptezeci şi şapte de ani; apoi a murit.
32. Noe, la vârsta de cinci sute de ani, a născut pe Sem, Ham şi Iafet. “

 Observam ca toata lumea, inca de la crearea lumii, a trait cu sutele de ani. De ce oare? Pentru ca pacatul abia incepuse sa intre in omenire, dar vom vedea ca incepand cu Avram, oamenii au inceput sa traiasca mult mai putin, si anume cel mult 200 de ani.
In acest capitol, ni se arata cum urmasii lui Adam au umblat in neprihanire, spita buna care a ramas credincioasa lui Dumnezeu, intr-o lume care crestea in pacate si rautati. De asemenea vedem ca in aceasta epoca, numai doi oameni au fost placuti lui Dumnezeu: Abel si Enoh, ei doi creand minoritatea credincioasa care a refuzat sa urmeze drumul lui Cain. In Geneza 6:-18, inainte de potop, vedem ca Dumnezeu a ales doar 8 persoane care sa supravietuiasca, si anume Noe impreuna cu sotia lui si cei trei fii cu nevestele lor. In acest capitol, ni se arata si cat de mult s-a inmultit lumea de la crearea lui Adam si Evei, si numai cati din miile de oameni, au supravietuit potopului.mai sus am spus ca lui Dumnezeu i-au placut Abel si Enoh, deoarece inimile lor au fost curate si credincioase Lui. In vs 22, ni se spune cu claritate ca Enoh a ales sa-I fie credincios toata viata lui Domnului:”… Enoh a umblat cu Dumnezeu”, adica s-a increzut intru totul Lui. In vs 24, ni se spune ca Enoh a umblat cu Dumnezeu, “…apoi nu s-a mai văzut, pentru ca l-a luat Dumnezeu”-deci in acel timp, oamenii credinciosi Domnului nu au gustat moartea, deoarece au avut nadejdea vietii viitoare cu Dumnezeu.

FITI BINECUVANTATI DE DOMNUL, AMIN!

 

 

 

Saturday, March 16, 2013

A DIVORTA SAU A NU DIVORTA?


Despartirea barbatului de nevasta

Astazi, iubitii mei frati si surori, prieteni si familie mult iubita, vreau sa abordez un subiect prea putin inteles de multi dintre noi: are sau nu barbatul  si femeia voie sa se desparta?

Aceasta din pacate, este o intrebare foarte raspandita in ziua de azi; de aceea s-au inventat si divorturile. Inca de la inceputul lumii, Dumnezeu a creat barbatul si femeia, nu?-Geneza 2:24-„de aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta-sa si vor face un singur trup”.
Intrebarea mea este: oare cati din oamenii creati de Dumnezeu urmeaza aceasta invatatura? In SUA de exemplu, rata casatoriilor in 2009 a fost de 6.8 la 1000 de locuitori, iar a divortului, este de 3.4 la mia de locuitori. In 2007, in Romania, s-au incheiat 12.000 de casatorii, iar dupa numai 8 luni, pe nivel national, 32.500 de cupluri casatorite au divortat. In Europa, divortul este la moda: in Belgia, 71 % din casatoriti, divorteaza, in Austri- 66%, iar in Italia si alte tari, intre 17-19% din cupluri casatorite divorteaza.Pana si renumitii catolici au rata ridicata de pana la 25% in cazul divorturilor.Toate acestea sunt statistici luate de pe site-urile locale de INS. Asadar, vedeti cat de mult lumea tine la cuvantul lui Dumnezeu: acela ca barbatul si femeia au fost creati cu tinta de a ramane nedespartiti pana cand moartea ii va desparti. In SUA, la oficiul de stare civila, judecatorul/judecatoarea intreaba cuplurile daca se iau la bine si la rau, la vreme de boala sau sanatate, pana cand moartea ii va desparti? E atat de simplu si frumos in acea zi; ai emotii, caci zici ca ea/el e persoana cu care iti vei petrece tot restul vietii, nu? Dar foarte multi din pacate, in momentul in care dau de greu, gasesc motive de a destrama ceea ce a fost creat si lasat de Dumnezeu inca de la inceputul lumii.

Din punct de vedere biblic, noi crestinii stim ca ceea ce Dumnezeu a unit, omul nu poate rupe sau dezlega, decat daca unul din parteneri a murit sau a preacurvit: MATEI 19:4-10: -„Drept răspuns, El le-a zis: „Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască 5 şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup”? 6 Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” 7 „Pentru ce, dar”, I-au zis ei, „a poruncit Moise ca bărbatul să dea nevestei o carte de despărţire şi s-o lase?8 Isus le-a răspuns: „Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsaţi nevestele; dar de la început n-a fost aşa. 9 Eu, însă, vă spun că oricine îşi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, şi ia pe alta de nevastă preacurveşte; şi cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte.”

 Asadar, voi cei care credeti in divorturi sau in a va insela partenerul/a, este corect ceea ce se intampla in lume? Multe persoane de ambele parti, vad casatoria ca pe un business. Altii, o vad ca pe o binecuvantare. Altii ca pe o pierdere de timp, iar unii se casatoresc doar spre a scapa de parintii lor, pe cand altii au casatoriile aranjate de catre parinti inca de la o varsta frageda.

Oricare ar fi scuza spre o casatorie, ea nu trebuie sa fie rupta datorita multor probleme. Domnul da la toti incercari, dar daca familia are pe Isus sa fie Stalpul si Temelia casei lor, atunci nimic nu-i va desparti, decat moartea, caci: MATEI 19:6-„ Asa ca nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta”. AMIN LA ASTA!!!

In cazul barbatilor, apar ispite nenumarate: femei imbracate pe jumatate care atrag privirile pofticiosilor- caci si Satana trebuie sa lucreze cumva, nu?; ori sotia nu le mai este de ajuns, ori prietenii care nu au ce face si-i atrag in curse, ori cluburile si tot asa...

In cazul femeilor...la fel: daca sotul vine acasa obosit dupa o zi epuizanta si nu prea o baga in seama, atunci ea isi asuma ca are pe altcineva; ori barurile/discotecile, ori prietenele ei, si tot asa...

In concluzie, DACA ACEA CASNICIE NU-L ARE CAP PE ISUS HRISTOS, CEI DOI NU VOR REZISTA LUPTELOR DIN AFARA!!!

O casnicie consta pe dragoste reciproca, pe respect, ascultare, intelegere, comunicare, si CREDINTA IN ISUS HRISTOS, DOMNUL DRAGOSTEI SI AL FERICIRII!

De aceea, scumpii mei care mai aveti ganduri cu pareri de rau la casnicia voastra, ganditi-va ca Domnul v-a creat, si ca El v-a pus impreuna cu un scop. Cand unul cade, celalalt poate sa-l ridice, caci mai usoara e lupta in doi, decat lupta de unul singur, nu? In afara de asta, daca unul din parteneri e credincios, iar celalalt nu-i, atunci cel necredincios se poate aduce la pocainta mai usor, datorita rugaciunilor fierbinti spuse cu dragoste catre Tatal Ceresc de catre celalalt partener:1 CORINTENI 7:14-„Căci bărbatul necredincios este sfinţit prin nevasta credincioasă, şi nevasta necredincioasă este sfinţită prin fratele; altminteri, copiii voştri ar fi necuraţi, pe când acum sunt sfinţi.

Eu am o casnicie foarte fericita, caci in casa mea, eu si familia mea IL SERVIM PE DUMNEZEU! El este stanca noastra, El este Stalpul si Temelia casei mele, si in El imi pun toata baza si nadejdea si credinta, caci STIU SI CRED CA EL NU NE VA PARASI NICIODATA, CI VA FI ALATURI DE MINE SI CUIBUL MEU!

AVETI PROBLEME?- puneti-le la picioarele Crucii lui Hristos, caci El stie mai bine cum sa le rezolve; AVETI NEMULTUMIRI?- cereti sfatul Celui ce stie totul; VA NAPADESC ISPITELE?-MUSTRATI-LE IN NUMELE LUI ISUS CEL VIU!

NU UITATI SA VA RUGATI, CACI RUGACIUNEA CU POST BIRUIE TOT CE-I RAU!!!

NU UITATI CA ISUS HRISTOS VA IUBESTE SI ARE UN SCOP CU VOI, CEI PUSI IMPREUNA.

Domnul sa va binecuvinteze pe toti cu o casnicie fericita, in care binecuvantarile Ceresti sa curga din belsug in casele voastre.

AMIN!!!

 

 

 

Thursday, March 14, 2013

IOAN 17

1 După ce a vorbit astfel, Isus a ridicat ochii spre cer, şi a zis: ,,Tată, a sosit ceasul! Proslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul Tău să Te proslăvească pe Tine, 2 după cum I-ai dat putere peste orice făptură, ca să dea viaţa vecinică tuturor acelora, pe cari I i-ai dat Tu. 3 Şi viaţa vecinică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimes Tu. 4 Eu Te-am proslăvit pe pămînt, am sfîrşit lucrarea, pe care Mi-ai dat -o s'o fac. 5 Şi acum, Tată, proslăveşte-Mă la Tine însuţi cu slava, pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.6 Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor, pe cari Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, şi Tu Mi i-ai dat; şi ei au păzit Cuvîntul Tău. 7 Acum au cunoscut că tot ce Mi-ai dat Tu, vine dela Tine. 8 Căci le-am dat cuvintele, pe cari Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit, şi au cunoscut cu adevărat că dela Tine am ieşit, şi au crezut că Tu M'ai trimes. 9 Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; pentrucă sînt ai Tăi: - 10 tot ce este al Meu, este al Tău, şi ce este al Tău, este al Meu, -şi Eu sînt proslăvit în ei. 11 Eu nu mai sînt în lume, dar ei sînt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe cari Mi i-ai dat, pentruca ei să fie una, cum sîntem şi noi. 12 Cînd eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău. Eu am păzit pe aceia, pe cari Mi i-ai dat; şi niciunul din ei n'a perit, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
13 Dar acum, Eu vin la Tine; şi spun aceste lucruri, pe cînd sînt încă în lume, pentruca să aibă în ei bucuria Mea deplină. 14 Le-am dat Cuvîntul Tău; şi lumea i -a urît, pentrucă ei nu sînt din lume, dupăcum Eu nu sînt din lume. 15 Nu Te rog să -i iei din lume, ci să -i păzeşti de cel rău. 16 Ei nu sînt din lume, dupăcum nici Eu nu sînt din lume. 17 Sfinţeşte -i prin adevărul Tău: Cuvîntul Tău este adevărul. 18 Cum M'ai trimes Tu pe Mine în lume, aşa i-am trimes şi Eu pe ei în lume. 19 Şi Eu însumi Mă sfinţesc pentru ei, ca şi ei să fie sfinţiţi prin adevăr.20 Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvîntul lor. 21 Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M'ai trimes.22 Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat -o Tu, pentruca ei să fie una, cum şi noi sîntem una, - 23 Eu în ei, şi Tu în Mine; -pentruca ei să fie în chip desăvîrşit una, ca să cunoască lumea că Tu M'ai trimes, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine. 24 Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă, pe care Mi-ai dat -o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.25 Neprihănitule Tată, lumea nu Te -a cunoscut; dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M'ai trimes. 26 Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, şi li -L voi mai face cunoscut, pentruca dragostea cu care M'ai iubit Tu, să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.``

 Aceasta este rugaciunea finala a Domnului Isus pentru ucenicii Lui. Aceasta rugaciune este valabila si in ziua de azi pentru toti crestinii deopotriva ce si-au predat viata in mainile Domnului si s-au lasat de cele lumesti.In acelasi timp, arata tuturor pastorilor cum ar trebui ei sa se roage pentru biserica, iar parintilor pentru copiii lor. Atata timp cat ne lasam calauziti de Duhul Sfant, iar inimile noastre sunt complet predate Domnului, astfel de rugaciune devine naturala, deoarece Duhul din noi vorbeste.

In versetul 3 Domnul Isus ne garanteaza viata vesnica pe care noi crestinii, o asteptam cu bucurie, atata timp cat Il cunoastem pe Dumnezeu Tatal si Fiul. Viata vesnica este unirea vie si o partasie cu Hristos, iar daca-L pierdem pe El, am pierdut si viata vesnica: IOAN 10:27,28-„ Oile Mele asculta glasul Meu; Eu le cunosc, si ele vin dupa Mine.Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea”.

 In versetele 6-19 vedem ce frumos se roaga Domnul Isus pentru ucenicii Lui, pentru toti cei care apartin Domnului, care cred in Hristos, sunt separati de lume, pazesc Cuvantul, si asculta de Domnul. De aceea cand ne rugam Tatalui, si cerem in numele lui Isus, noi stim cu cata dragoste se roaga El pentru noi, copiii Lui, spre paza noastra, bucuria, pacea, linistea, sfintirea, dragostea si unitatea prin Duhul Sfant.

In versetul 17, Isus se roaga Tatalui „Sfinteste-I prin adevarul Tau”, deoarece atata timp cat cunoastem Adevarul prin Duhul Adevarului, noi ne despartim de lume si de pacat,spre a urma pe Dumnezeu intru totul, spre a trai pentru El, si de a ne asemana cat mai mult cu EL.

In versetul 21, Domnul Isus se roaga pentru unitate spirituala bazata pe ramanerea in El-vs.23, dragostea pentru Hristos-vs.26, sfintirea prin Adevar-vs.17,19, primirea, credinta si pazirea Cuvantului, si dorinta de a aduce la mantuire pe cei pierduti-vs.21,23.

De asemenea, daca ne lipseste unul din acesti factori spre a avea o unitate spirituala, atunci unitatea pentru care s-a rugat Isus, nu poate exista.

 

FITI BINECUVANTATI, AMIN!

Wednesday, March 13, 2013

TINEREA SABATULUI


Sabatul a fost instituit de Dumnezeu inca de la crearea lumii si a fost data nu numai ca o zi de odihna dupa munca depusa in cursul saptamanii, dar si ca o zi de a lauda pe Domnul pentru toate ce ne-a binecuvantat in cursul saptamanii. Cand Domnul Isus a venit, El de asemenea a vazut sabatul ca fiind ziua a 7-ea: Marcu 6:2-„cand a venit ziua sabatului, a inceput sa invete pe norod in sinagoga...”, Luca 4:16, 31-„A venit in Nazaret, unde fusese crescut; si dupa obiceiul Sau, in ziua Sabatului, a intrat in sinagoga. S-a sculat sa citeasca.-S-a coborat in Capernaum, cetate din Galilea,si acolo invata pe oameni in ziua Sabatului”. Isus  „a fost si domn al Sabatului”-Marcu 2:27,28-„ Sabatul a fost facut pentru om, iar nu omul pentru Sabat.Asa ca Fiul Omului este Domn chiar si al Sabatului”.

In acelasi timp, nicaieri in Vechiul sau Noul Testament, ni se spune cu exactitate ziua Sabatului ca fiind Duminica sau Sambata, ci doar intaia zi a saptamanii:Matei 28:1-„ La sfarsitul zilei Sabatului,cand incepea sa se lumineze inspre ziua dintai a saptamanii...”. Biserica catolica a intocmit ca ziua Sabatului sa fie Duminica, iar iudeii o tin Sambata,dar sunt si unii crestini care o tin tot Duminica.

Intr-un cuvant, noi am putea tine ziua de Sabat in orice zi a spatamanii, deoarece nu scrie niciunde care sunt prima sau ultima zi; de aceea, eu personal, Il laud pe Domnul pentru binecuvantarile sale ori de cate ori imi aduc aminte in cursul zilei si-L sarbatoresc prin aducerile mele de multumire.

Deci, daca te intrebi daca sa tii sau nu Sabatul, atunci raspunsul este da, trebuie tinut, deoarece astfel ne aratam loialitatea fata de Isus ca Domn, Creator si Mantuitor.Si ca multumire pentru binecuvantarile Sale din cursul saptamanii.

Tuesday, March 12, 2013

PSALMII 32


  
 1 Ferice de cel cu fărădelegea iertată, şi de cel cu păcatul acoperit!
2 Ferice de omul, căruia nu -i ţine în seamă Domnul nelegiuirea, şi în duhul căruia nu este viclenie!
3 Cîtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate.
4 Căci zi şi noapte mîna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pămîntul de seceta verii.
5 Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu, şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: ,,Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!`` Şi Tu ai iertat vina păcatului meu.
6 De aceea orice om evlavios să se roage Ţie la vreme potrivită! Şi chiar de s'ar vărsa ape mari, pe el nu -l vor atinge de loc.
7 Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjuri cu cîntări de izbăvire.
8 ,,Eu-zice Domnul-te voi învăţa, şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s'o urmezi, te voi sfătui, şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.``
9 Nu fiţi ca un cal sau ca un catîr fără pricepere, pe cari -i struneşti cu un frîu şi o zăbală cu cari -i legi, ca să nu se apropie de tine. -
10 De multe dureri are parte cel rău, dar cel ce se încrede în Domnul, este înconjurat cu îndurarea Lui.
11 Neprihăniţilor, bucuraţi-vă în Domnul şi veseliţi-vă! Scoateţi strigăte de bucurie, toţi cei cu inima fără prihană!


Pacea Domnului , voua, tuturor!

Astazi vreau sa va vorbesc de Psalmii 32, dupa cum m-a indemnat Domnul.

 

Versetul  1 ne spune clar ca fericit este cel care si-a marturisit pacatele si care a fost iertat de catre Dumnezeu, caci astfel  eL nu va mai fi tulburat in inima si cugetul lui. Imaginati-va cum v-ati simti daca ati fi vinovati de ceva? A-ti putea fi linistiti, fericiti sau considerati fara de pacat? Eu una nu. Eu trebuie sa ma culc seara cu inima si constiinta impacata cu Domnul, familia si cu oamenii cu care am intrat in contact peste ziua respectiva.


Fericirea vine tot timpul in momentul in care pacatul ne-a fost iertat.

 

Mai concis ni se explica in versetul 2 ca daca ne marturisim pacatul, Domnul nu mai tine in seama nelegiuirea.  La fel ni se zice in Romani 4:6-8 –„ Tot astfel, si David numeste fericit pe omul acela, pe care Dumnezeu, fara fapte, il socoteste neprihanit.Ferice zice el, de acela, ale caror faradelegi,sunt iertate, si ale caror pacate sunt acoperite.Ferice de omul, caruia nu-i tine Dumnezeu in seama pacatul”.Deci si in Romani ni se citeaza versetele 1-2 din Psalmii 32. Intr-un cuvant, Dumnezeu socoteste neprihaniti doar pe cei ce se pocaiesc din inima si care-si marturisesc pacatele, crezand totodata pe deplin in Domnul.

 

In versetele 3-4 ni se descrie suferinta sufleteasca si cea trupeasca ce vine odata cu pacatul”...cata vreme am tacut, mi se topeau oasele”.Cand pacatuieste, omul poate pierde totul: sanatatea, fericirea, pacea si linistea sufleteasca, iar cateodata chiar si ocazia de a se alatura lui Dumnezeu si de a fi placut Lui. David ne explica cum el a suferit  si cum a experimentat astfel de vinovatie si chin interior datorita pacatului, dar in acelasi timp a considerat acest chin ca pe o pedeapsa de la Dumnezeu.

 

In versetul  5, ni se arata ca daca ne marturisim pacatul cu toata sinceritatea si cainta, Domnul ne iarta-”... Şi Tu ai iertat vina păcatului meu”.

 

In versetele 6-8 suntem asigurati ca odata marturisiti de pacate, noi primim in dar paza Dumnezeiasca, si nimic nu ne poate atinge-„ ...Şi chiar de s'ar vărsa ape mari, pe el nu -l vor atinge deloc”. In acelasi timp, Domnul ne promite sa ne invete si sa ne arate calea pe care trebuie sa o urmam, atata timp cat noi ii ramanem credinciosi si cu un duh ascultator.

 

In versetele 9-11, suntem sfatuiti sa ramanem credinciosi Domnului, cu o inima curata, sa fim neprihaniti si sa ne bucuram in Domnul, caci de nu...-„ De multe dureri are parte cel rau”.

 

FITI BINECUVANTATI DE DOMNUL!!! AMIN!

 

 

Sunday, March 10, 2013

EZECHIEL cap. 1

PACEA SI HARUL DOMNULUI FIE CU VOI IN ACEASTA ZI MINUNATA PE CARE DOMNUL NE-A DAT-O IN DAR. FITI BINECUVANTATI CU TOTII SI FIE CA DRAGOSTEA DOMNULUI PRIN DUHUL SFANT SA LUMINEZE SI AZI IN VOI.
ASTAZI VREAU SA VA VORBESC DE EZECHIEL, UN MARE PROOROC, CARE NE EXPLICA DESLUSIT CHIPUL TATALUI CERESC. LUATI DAR AMINTE, IAR DE AVETI NECLARITATI, VA ROG INTREBATI-MA.
EZECHIEL 1
CHEMAREA LUI EZECHIEL
1 În al treizecilea an, în a cincea zi a lunii a patra, pe cînd eram între prinşii de război dela rîul Chebar, s'au deschis cerurile, şi am avut vedenii dumnezeieşti. 2 În a cincea zi a lunii-era în anul al cincilea al robiei împăratului Ioiachin, - 3 Cuvîntul Domnului a vorbit lui Ezechiel, fiul lui Buzi, preotul, în ţara Haldeilor, lîngă rîul Chebar; şi acolo a venit mîna Domnului peste el. 4 M'am uitat, şi iată că a venit dela mează-noapte un vînt năpraznic, un nor gros, şi un snop de foc, care răspîndea de jurîmprejur o lumină strălucitoare, în mijlocul căreia lucea ca o aramă lustruită, care ieşea din mijlocul focului. 5 Tot în mijloc, se mai vedeau patru făpturi vii, a căror înfăţişare avea o asemănare omenească. 6 Fiecare din ele avea patru feţe, şi fiecare avea patru aripi. 7 Picioarele lor erau drepte, şi talpa picioarelor lor era ca a piciorului unui viţel, şi scînteiau ca nişte aramă lustruită. 8 Supt aripi, de cele patru părţi ale lor, aveau nişte mîni de om; şi toate patru aveau feţe şi aripi. 9 Aripile lor erau prinse una de alta. Şi cînd mergeau, nu se întorceau în nicio parte, ci fiecare mergea drept înainte. 10 Cît despre chipul feţelor lor era aşa: înainte, toate aveau o faţă de om; la dreapta lor, toate patru aveau cîte o faţă de leu, la stînga lor, toate patru aveau cîte o faţă de bou, iar înapoi, toate patru aveau cîte o faţă de vultur. 11 Aripile fiecăreia erau întinse în sus, aşa că două din aripile lor ajungeau pînă la cele învecinate, iar două le acopereau trupurile. 12 Fiecare mergea drept înainte, şi anume încotro le mîna duhul să meargă, într'acolo mergeau; iar în mersul lor nu se întorceau în nici o parte. 13 În mijlocul acestor făpturi vii era ceva ca nişte cărbuni de foc aprinşi, cari ardeau; şi ceva ca nişte făclii umbla încoace şi încolo printre aceste făpturii vii; focul acesta arunca o lumină strălucitoare, şi din el ieşeau fulgere. 14 Făpturile vii însă cînd alergau şi se întorceau, erau ca fulgerul. 15 Mă uitam la aceste făpturi vii, şi iată că pe pămînt, afară de făpturile vii, era o roată la fiecare din cele patru feţe ale lor. 16 Înfăţişarea acestor roate şi materialul din care erau făcute, păreau de hrisolit, şi toate patru aveau aceeaş întocmire. Înfăţişarea şi alcătuirea lor erau de aşa fel încît fiecare roată părea că este în mijlocul unei alte roate. 17 Cînd mergeau, alergau pe toate cele patru laturi ale lor, şi nu se întorceau deloc în mersul lor. 18 Aveau nişte obezi de o înălţime înspăimîntătoare, şi pe obezile lor cele patru roate erau pline cu ochi de jur împrejur. 19 Cînd mergeau făpturile vii, mergeau şi roatele pe lîngă ele; şi cînd se ridicau făpturile vii dela pămînt, se ridicau şi roatele. 20 Unde le mîna duhul să meargă, acolo mergeau, încotro voia duhul; şi împreună cu ele se ridicau şi roatele, căci duhul făpturilor vii era în roate. 21 Cînd mergeau făpturile vii, mergeau şi roatele; cînd se opreau ele, se opreau şi roatele; cînd se ridicau depe pămînt, se ridicau şi roatele; căci duhul făpturilor vii era în roate.
22 Deasupra capetelor făpturilor vii era ceva ca o întindere a cerului, care semăna cu cristalul strălucitor, şi se întindea în aer sus peste capetele lor. 23 Supt cerul acesta, aripile lor stăteau drepte, întinse una spre alta, şi mai aveau fiecare cîte două aripi, cari le acopereau trupurile. 24 Cînd umblau, am auzit vîjiitul aripilor lor ca vîjiitul unor ape mari, şi ca glasul Celui Atotputernic. Cînd mergeau, era un vuiet gălăgios, ca al unei oştiri; iar cînd se opreau, îşi lăsau aripile în jos. 25 Şi venea un vuiet care pornea de deasupra cerului întins peste capetele lor; iar cînd se opreau îşi lăsau aripile în jos.
26 Deasupra cerului care era peste capetele lor, era ceva ca o piatră de safir, în chipul unui scaun de domnie; pe acest chip de scaun de domnie se vedea ca un chip de om, care şedea pe el. 27 Am mai văzut iarăş o lucire de aramă lustruită ca nişte foc, înlăuntrul căruia era omul acesta, şi care strălucea de jur împrejur; dela chipul rărunchilor lui pînă sus, şi dela chipul rărunchilor lui pînă jos, am văzut ca un fel de foc, şi de jur împrejur era înconjurat cu o lumină strălucitoare. 28 Ca înfăţişarea curcubeului, care sta în nor într'o zi de ploaie, aşa era şi înfăţişarea acestei lumini strălucitoare, care -l înconjura. Astfel era arătarea slavei Domnului. Cînd am văzut -o, am căzut cu faţa la pămînt, şi am auzit glasul Unuia care vorbea.
 
As vrea sa vorbesc despre acest capitol, deoarece este foarte frumos si de folosinta tuturor celor care nu stiu cum Domnul Dumnezeu Tatal arata. Inca de la varsta de 30 de ani( vezi vs 1), Ezechiel a fost ales de Domnul sa fie unul din proorocii Lui importanti. Astfel, acest om a avut pentru prima oara vedenii sfinte.In aceste vedenii, Ezechiel ne vorbeste despre slava si sfintenia  Domnului „28 Ca înfăţişarea curcubeului, care sta în nor într'o zi de ploaie, aşa era şi înfăţişarea acestei lumini strălucitoare, care -l înconjura. Astfel era arătarea slavei Domnului. Cînd am văzut -o, am căzut cu faţa la pămînt, şi am auzit glasul Unuia care vorbea.” Domnul i s-a aratat acestui om simplu in toata slava si puterea  Sa pentru a-l pregati in lucrarea ce o avea pregatita pentru el. De asemenea, ni se explica foarte concis cum arata heruvimii: Ezechiel 10:20-„erau fapturile vii, pe care le vazusemsub Dumnezeul lui Israel langa raul Chebar, si am bagat de seama ca erau heruvimi”, de care Ezechiel nu stia cu siguranta cine erau, ci aflase ceva mai tarziu de ele, dupa cum ni se arata in versetele 5-14.
Acesti heruvimi au avut un rol foarte important in manifestarea slavei si sfintenie Dumnezeiesti fata de cei inrobiti. Stim din Geneza 3:22-24 ca Dumnezeu a pus de paza heruvimii la gradina Edenului dupa caderea omului, iar chipurile lor au aparut pe capacul ispasirii chivotului: Exodul 25:18-22-„18 Să faci doi heruvimi de aur, să -i faci de aur bătut, la cele două capete ale capacului ispăşirii; 19 să faci un heruvim la un capăt şi un heruvim la celalt capăt; să faceţi heruvimii aceştia ieşind din capacul ispăşirii la cele două capete ale lui. 20 Heruvimii să fie cu aripile întinse pedeasupra, acoperind cu aripile lor capacul ispăşirii, şi cu feţele întoarse una spre alta; heruvimii să aibă faţa întoarsă spre capacul ispăşirii. 21 Să pui capacul ispăşirii pe chivot, şi în chivot să pui mărturia, pe care ţi -o voi da. 22 Acolo Mă voi întîlni cu tine; şi dela înălţimea capacului ispăşirii, dintre cei doi heruvimi aşezaţi pe chivotul mărturiei, îţi voi da toate poruncile Mele pentru copiii lui Israel.”
In versetul 13 al acestui capitol, ni se vorbeste de carbunii de foc aprinsi care ardeau. Ce semnifica acestia? Semnifica sfintenia lui Dumnezeu, si totodata Judecata Domnului asupra pacatului, iar focul ce se misca semnifica energia si puterea Duhului Sfant care este activ mereu si nicicand nu se odihneste, si tot asa de activ trebuie sa fie si in noi, copiii lui Dumnezeu.
Vedenia rotilor din versetele 16-25 ne explica cum scaunul de domnie al lui Dumnezeu arata. Ca totul este calauzit de Duhul Domnului, si ca nimic nu se poate misca fara Duhul. Vs. 19-....cand mergeau fapturile vii, mergeau si rotile pe langa ele; vs.20-unde le mana Duhul sa mearga, acolo mergeau, incotro voia Duhul. Intr-un cuvant, in momentul cand te-ai predat Domnului, trebuie sa te lasi calauzit de Duhul sfant intru totul, spre a se arata sfintenia Domnului in tine, copilul Lui.
in incheiere, dupa cum Ezechiel a avut nevoie de o vedenie de asemenea amploare spre a i se arata slava Domnului in pregatirea lui ca prooroc si vas de lucru, tot asa si noi, crestinii de pretutindeni trebuie sa experimentam puterea slavei Dumnezeiesti spre a putea fi activi intru totul in lucrarile ce Domnul ni le pune in calea noastra, spre pocainta poporului Sau.
 
FITI BINECUVANTATI, AMIN!
 

Friday, March 8, 2013

TRAIASCA ISUS CARE E VIU!!!!!!!




GENEZA cap. 4


 
CAIN SI ABEL

 
Dupa izgonirea celor doi din Rai, Eva a ramas insarcinata cu Cain.Dupa ce el a fost nascut, Eva a adus sincere multumiri Domnului:” Am capatat un om cu ajutorul Domnului”, deoarece ea a incercat sa aiba o relatie cat mai buna cu Dumnezeu. Dupa Cain, Eva a nascut si pe Abel.Cei doi crescusera; Abel devenise cioban, iar Cain era plugar. Geneza 3:3,4- „Dupa o bucata de vreme, Cain a adus Domnului o jertfe de mancare din roadele pamantului. Abel a adus si el o jertfa de mancare din oile intai nascute ale turmei lui si din grasimea lor.Domnul a privit cu placere spre Abel si spre jertfa lui”.

De ce a privit Domnul cu placere spre jertfa lui Abel, si nu inspre a lui Cain? Deoarece Abel a avut o credinta sincera  si o inchinare neprihanita fata de Dumnezeu, pe cand Cain a avut o credinta de neascultare si nesincera fata de Domnul, iar faptele lui erau rele: vs 6,7- „Si Domnul a zis lui Cain: pentru ce te-ai maniat? Si pentru ce ti s-a posomorat fata? Nu-i asa? Daca faci bine, vei fi bine primit; dar daca faci rau, pacatul pandeste la usa; dorinta lui se tine dupa tine, dar tu sa-l stapanesti”.La fel ni se spune si in 1 IOAN 3:12-„nu cum a fost Cain, care era de la cel rau, si a ucis pe fratele sau. Si pentru ce l-a ucis? Pentru ca faptele lui erau rele, iar ale fratelui sau erau neprihanite”.

Cain, vazand ca Domnul Il iubeste pe Abel mai mult ca pe el, din gelozie, l-a dus pe Abel  la camp si l-a omorat.

Din versetul 7 al capitolului 4, Domnul ne invata pe toti ca pacatul se infiltreaza in mintile noastre foarte repede, dar daca strigam la ajutorul  si harul Sau, prin credinta, noi vom iesi biruitori.Mai clar ni se explica totul despre pacat in cartea Romani capitolul 6.

 
PEDEAPSA LUI CAIN


Dupa ce Cain l-a ucis pe fratele sau, Dumnezeu a zis: vs 10-„...Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine” Din acest verset reiese ca Domnul ne asculta si are grija de toti cei care sufera din pricina neprihanirii, si le va face dreptate nimicind pacatul: EVREI 12:24-„ de Isus, Mijlocitorul legamantului celui nou si de sangele stropirii, care vorbeste mai bine decat sangele lui Abel.”

Pentru crima facuta, Cain a fost blestemat de Dumnezeu, in sensul ca nu va mai fi binecuvantat pentru eforturile lui de a-si castiga existenta din roadele pamantului: vs.12-„cand vei lucra pamantul, sa-ti mai dea bogatia lui. Pribeag si fugar sa fii pe pamant”.

Cand Cain a auzit blestemul Domnului asupra lui, s-a cait foarte tare pentru ce a facut, si s-a pocait din inima: vs. 14-„ iata Tu ma izgonesti azi de pe fata pamantului; eu voi trebui sa ma ascund de fata Ta, si sa fiu pribeag si fugar pe pamant; si oricine ma va gasi, ma va omori”. Dar nu, Domnul L-a asigurat ca nimic rau nu i se va intampla: vs.15-„ nicidecum; ci daca va omori cineva pe Cain, Cain sa fie razbunat de sapte ori”. Pacatul de moarte nu a venit asupra lui Cain, ci mai tarziu, datorita rautatii oamenilor: Geneza 6:5-7 –„Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi spre rau. I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamant, si S-a mahnit in inima Lui. Si Domnul a zis: Am sa sterg de pe fata pamantuluipe omul pe care L-am facut, de la om pana la vite,pana la taratoare, si pana la pasarile cerului; caci imi pare rau ca i-am facut”. Deci va dati seama cat de indurerat a fost Dumnezeu  din pricina oamenilor?

Cain si urmasii lui au fost prima generatie  de oameni care nu-l ascultau pe Dumnezeu, ci isi urmau propriile lor interese si ambitii.

Credinta a venit mai tarziu prin Set, fiul lui Adam, care a chemat Numele Domnului, astfel dovedind ca  are nevoie de El.

Asa s-au format pe pamant doua tipuri de generatii: oameni evlaviosi si oameni neevlaviosi.

 

Fiti binecuvantati!

 

 

 

Thursday, March 7, 2013

GENEZA cap.3


ISPITIREA FEMEII

Dupa ce Raiul a fost creat, in toata splendoarea lui, Dumnezeu a zis: „Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina; dar din pomul cunostintei  binelui si raului sa nu manaci,, caci in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit”- Geneza 2:16,17.

 

In Geneza , intelegem ca inca de la crearea animalelor, sarpele a fost creat mai siret, si  de aceea Satana l-a folosit ca o unealta a sa in lucrarea de ispitire a oamenilor-2 Corinteni 11:14” Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un ingerde lumina”, prima fiind femeia. De ce tocmai femeia, si nu barbatul de exemplu?Simplu, pentru ca femeia este un vas mai slab decat barbatul; asa sunt femeile descrise de catre apostolul Petru.Dumnezeu a creat barbatul sa gandeasca cu mintea. Barbatul e rational. Si, Dumnezeu a creat femeia sa gandeasca cu inima. Respectati-va pentru aceasta. Sa nu va suparati pe barbati ca sunt rationali. Si voi (barbatilor) purtati-va cu intelepciune cu sotiile voastre.

Spune in Timotei ca pacatul nu a venit in lume prin barbat, a venit prin femeie. Dar, voi femeile, trebuie sa va mangaiati cu ideea asta pentru ca slabiciunea vasului este parte a planului divin.  

Asadar, sarpele a venit la femeie, spunandu-i „Oare a zis Dumezeu cu adevarat: sa nu mancati din toti pomii din gradina?-vs 1. Esi femeia a incercat sa-i explice ca le este interzis sa manance din acel pom, sarpele a asigurat-o „”” Hotarat, ca nu veti muri”.   De c a zis Satana ca  vor muri?De unde a stiut el ca Dumnezeu nu-i va omori,dupa cum El a zis?Simplu: pentru ca Domnul, cand a creiat femeia si barbatul, a zis ca-i va face dupa chipus si asemanarea Sa, ii va face sa fie mai mult ca El. De asta Satana a inceput ispitirea, deoarece a vrut sa distruga credinta oamenilor in Dumnezeu inca de la inceputul lumii.

Cand femeia s-a uitat la pom ca era bun de mancat, si arata frumos, a luat din el si a mancat.

 

PACATUL BARBATULUI

 

Dupa ce femeia a mancat, i-a dat si barbatului sa manance di el; astfel amandorura li s-au deschis ochii si au realizat ca erau goi. Prin mancarea fructului interzis, pacatul a inceput sa omoare spiritul si moralul, iar moartea fizica a fost introdusa mai tarziu: Gen 5:5. In racoarea acelei zile, Domnul, pe cand se plimba prin gradina Raiului, I-a strigat pe Adam si Eva, dar ei rusinati s-au ascuns. De ce? Pentru ca le era rusine de ce facusera, ca erau goi. Cand Domnul i-a intrebat de unde au cunoscut ca erau goi, Adam a invinuit femeia, care a invinuit sarpele. In acel moment, Dumnezeu a adus blestem asupra intregii omeniri. Geneza 3:16-19:” Femeii i -a zis: ,,Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţinea după bărbatul tău, iar el va stăpîni peste tine.``  Omului i -a zis: ,,Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale, şi ai mîncat din pomul despre care îţi poruncisem: ,Să nu mănînci deloc din el,` blestemat este acum pămîntul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale; spini şi pălămidă să-ţi dea, şi să mănînci iarba de pe cîmp. În sudoarea feţei tale să-ţi mănînci pînea, pînă te vei întoarce în pămînt, căci din el ai fost luat; căci ţărînă eşti, şi în ţărînă te vei întoarce.``Imaginati-va ce frumoasa ar fi fost viata noastra daca cei doi nu se lasau ispititi de Satana.De luat aminte ca nicaieri in Biblie nu este scris ca toti au pacatuit cand Adam a pacatuit, ci ni se spune ca el a introdus pacatul si moarte in lume: Romani 5:12-„De aceea, dupa cum printr-un singur om a intrat pacatul in lume,prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecutasupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit.”,

 1 Corinteni 15:21-22-„ Caci daca moartea a venit prin om,tot prin Om a venit si invierea mortilor.Si dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos”. Frumos, nu?

In continuare, Scriptura ne arata, ca atunci „Dumnezeu le-a creat haine de piele si i-a imbracat cu ele”-Gen 3:21. Domnul a zis in vs.22-24,,Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscînd binele şi răul. Să -l împedecăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mîna, să ia şi din pomul vieţii, să mănînce din el, şi să trăiască în veci.`` Deaceea Domnul Dumnezeu l -a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pămîntul, din care fusese luat. Astfel a izgonit El pe Adam; şi la răsăritul grădinii Edenului a pus nişte heruvimi, cari să învîrtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieţii.”

De ce Domnul i-a izgonit din Rai? Deoarece cunoscand binele si raul, Adam si Eva au incercat sa se considere egali cu Dumnezeu si sa hotarasca propriile lor standarde. Dumnezeu tot ce a vrut sa faca prin crearea tuturor lucrurilor, si a oamenilor in deosebi, a fost aceea de a cunoaste numai binele numai in dependenta de El si de Cuvantul Sau.DE ACEEA TOTI CEI CARE-L MARTURISESC PE HRISTOS, SE REANTORC LA SCOPUL DE LA INCEPUT AL LUI DUMNEZEU PENTRU OMENIRE.

Astfel, prin alungarea celor doi din Rai, s-a pierdut si relatia perfecta a lui Dumnezeu cu Adam. El a fost izgonit, si astfel a inceput DEPENDENTA DE DUMNEZEU IN MIJLOCUL INCERCARILOR, iar totodata, Satana a castigat intr-un anumit sens, putere asupra lumii prin caderea lui Adam si Eva.

 

FITI BINECUVANTATI, IAR DACA AVETI NELAMURIRI, VA ROG INTREBATI-MA.

 

 


 

Wednesday, March 6, 2013

GENEZA 2



FACEREA OMULUI

In versetul 7 al acestui capitol, suntem invatati: „ Domnul  Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel viu”.

 

TRIMITERI

 

Geneza 1:26,27- „ Apoi Dumnezeu a zis: sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra...”

„Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut”.

Geneza 3:19, 23- „...caci din tarina esti, si in tarina te vei intoarce.”; „ de aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din gradina Edenului, ca sa-si lucreze pamantul, DIN CARE FUSESE LUAT”.

Psalmul 103:14-„ Caci El stie din ce suntem facuti; Isi aduce aminte ca suntem tarana.”

Eclesiastul 12:7-„pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a si fost, si pana nu se intoace duhul la Dumnezeu, care L-a dat.”

Isaia 64:8-„Dar, Doamne, Tu esti Tatal nostru; noi suntem lutul, si Tu olarul care ne-ai tocmit; suntem cu totii lucrarea mainilor Tale”

1 Corinteni 15:45,47-„de aceea este scris: omul dintai Adam a fost facut un suflet viu. Al doilea Adam a fost facut un duh datator de viata( se face referire la Domnul Isus)”;

„Omul dintai este din pamant pamantesc( se refera la Adam); omul al doilea este din cer ( se refera la Domnul Isus).”

Iov 33:4-„Duhul lui Dumnezeu m-a facut, si suflarea Celui Atotputernic imi da viata.”

Fapte 17:25-„El nu este slujit de maini omenesti, ca si cand ar avea trebuinta de ceva, El, care da  tuturor viata, suflarea si toate lucrurile.”

 

Totul ne este explicat simplu si destul de explicativ, nu ca ceea ce oamenii de stiinta incearca sa ne imbibuie creierul  ca ne-am trage din maimuta, doar poate nu am mai crede in Cuvant, sau cine stie ce altfel de motiv au ei.

Simplu- Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si si asemanarea Lui, si ne-a modelat din pamant ca un olar, cu o meticulozitate ce nimeni nu o va avea pana la sfarsitul lumii acesteia.

Am fost intrebata daca Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si ingatisarea Lui, asta inseamna ca El este negru, sau Asiatic, sau Indian, sau alb? Va spun sincer ca am zambit la asemenea intrebare. Nu dragii mei, inseamna ca Domnul a turnat Duh din Duhul Lui in noi, si ne-a umplut cu tot ce-i bun de la El; aceasta este asemanarea dupa chipul si asemanarea Lui. Cel ce are Duh de bunatate, blandete, dragoste, veselie, intelegere, adevar, si tot ceea ce e bun, se poate numi FIU DE IMPARAT!

In acelasi timp, ni se da de inteles sa avem grija ce facem cu viata noastra, si cat de productivi suntem pe acest pamant, caci pana la urma tot in tarana ne intoacem, si nu vom lua nimic cu noi din ce-am agonisit, ci doar faptele noastre in ziua Judecatii.

 

FACEREA FEMEII

 

Geneza 2:21,22-„ Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adanc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei”

„Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut femeia si a dus-o la om.”

 

Cat de minunat noi, femeile, am fost create. Va intrebati oare vreodata de ce Domnul ne-a creat din coasta barbatului si de ce nu din alt os din trupul lui? Pai hai sa ne imaginam cosul pieptului( in engleza m-as exprima mai bine in termenii medicinali, deoarece am studiat scoala de asistente medicale aici, in SUA, deci sa-mi fie cu iertare daca nu cunosc termenii medicali in romaneste). Coastele din fata si spate, acopera cele mai importante si vitale organe, nu? Daca era tibia de exemplu...ea nu acopera nimic, nu inveleste/acopera nimic. La fel si femeia. Ea protejeaza casa, familia, copiii, face totul- are grija de casnicia ei, nu? Intelegeti ce spun? Daca nu, va rog scriti in coment mai jos. Ea a fost creata din barbat cu un scop; spre a fi alaturi de el la bine si la rau, la vreme de boala sau sanatate, la bogatie sau saracie, caci „ De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta-sa, si se vor face un singur trup”- Geneza 2:24. Asa Dumnezeu a creat casnicia, si chiar El ne invata ca „ceea ce e legat pe pamant, e legat si in cer, iar ceea ce Domnul a legat, omul sa nu desparta”. Ea a fost creata ca fiind capul barbatului, dupa cum barbatul este capul lui Hristos. Dupa cum barbatul in adunare si casa lui trebuie sa se supuna Domnului, asa si noi, femeile, trebuie sa ne supunem barbatilor nostri. Stiu ca unele din voi poate ziceti....ce eu? Dar ce am patit sa ma supun barbatului sau sa fac dupa cum vrea el? Sa va spun ROLUL FEMEII IN CASNICIE: Femeia trebuie sa se roage cu credinta si dragoste, cerand intelepciune de la Domnul, spre a-si putea randui casa si a-si creste copiii cu frica, ascultare si dragoste de Dumnezeu. Femeia are puterea sa-si construiasca casa, si tot ea are puterea sa o darame. Eu una am o casnicie foarte fericita, pentru ca ma supun Domnului, alaturi de sotul meu.

 DOMNUL SA BINECUVINTEZE TOATE FEMEILE DE PE ACEST PAMANT CU DRAGOSTE, PUTERE, INTELEPCIUNE SI ASCULTARE, CU O INIMA SINCERA RIDICATA LA DOMNUL! Fiti binecuvantati cu totii, dragi frati si surori, Amin!

 

 

 

 

 

 

Sunday, March 3, 2013

DESPRE INCHINATUL LA IDOLI: ICOANE, SCULPTURI, SI ALTELE


AS VREA SA VORBESC DESPRE INCHINATUL LA IDOLI. VA ROG DATI-VA PAREREA SI HAIDETI SA DISCUTAM ACEASTA PROBLEMA PE CARE MULTI " CRESTINI" O AU: BUDISTII, CATOLICII, ORTODOXII, HINDUSII, SI POATE MULTE ALTE RELIGII PE CARE NU LE STIU.





CRESTINII ADEVARATI NU SE INCHINA LA IDOLI!!! 
EXODUL 20:4 "Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sa...u in apele mai de jos decat pamantul".
IEREMIA 3:24 "Idolii, deopotriva, au mancat rodul muncii parintilor nostri, din tineretea noastra,, oile si boii lor, fiii si fiicele lor."
IEREMIA2: 27,28 " Ei zic lemnului:Tu esti Tatal meu!, si pietrei Tu mi-ai dat viata!Caci ei imi intorc spatele si nu se uita la mine. Dar cand sunt in nenorocire, zic: scoala-te si scapa-ne.
Unde sunt dumnezeii tai, pe care ti i-ai facut?Sa se scoale ei daca pot sa te scape in vremea nenorocirii! Caci cate cetati ai, atatia Dumnezei ai, Iuda".
OARE DE CE ROMANIA SE INCHINA LA ICOANE?
Oare nu ne invata Cuvantul sa nu facem asta? Apostolul Ioan ne spune cu privire la inchinarea la sfinti sau ingeri " Si m-am aruncat la picioarele lui( a ingerului care i se aratase), dar el mi-a zis: Fereste-te sa faci una ca aceasta! Si eu sunt un impreuna slujitor cu tine si cu fratii tai, care pastreaza marturia lui Isus. LUI DUMNEZEU INCHINA-TE!"- APOCALIPSA 19:10.
Asadar, inchinarea adusa oricui in afara de Dumnezeu, nu este o inchinare buna.Oare icoanele dau mancarea, apa, ploaia, sanatatea, mantuirea, sau Duhul Sfant? Oare chiar asa de oarba e Romania?
ROMANIO, IA AMINTE LA CE ZICE DOMNUL si pocaieste-te pana nu vine mania Domnului peste tine: 2 CRONICI 7:13,14 "Când voi închide cerul, şi nu va fi ploaie, când voi porunci lăcustelor să mănânce ţara, când voi trimite ciuma în poporul Meu: dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi-i voi tămădui ţara".
DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE SI SA VA AJUTE SA VA POCAITI DUPA CUM EL VA CERE, AMIN!
SI NU UITATI CA DUMNEZEU E VIU, NU ICOANELE PICTATE SAU STATUIETELE!