Wednesday, March 13, 2013

TINEREA SABATULUI


Sabatul a fost instituit de Dumnezeu inca de la crearea lumii si a fost data nu numai ca o zi de odihna dupa munca depusa in cursul saptamanii, dar si ca o zi de a lauda pe Domnul pentru toate ce ne-a binecuvantat in cursul saptamanii. Cand Domnul Isus a venit, El de asemenea a vazut sabatul ca fiind ziua a 7-ea: Marcu 6:2-„cand a venit ziua sabatului, a inceput sa invete pe norod in sinagoga...”, Luca 4:16, 31-„A venit in Nazaret, unde fusese crescut; si dupa obiceiul Sau, in ziua Sabatului, a intrat in sinagoga. S-a sculat sa citeasca.-S-a coborat in Capernaum, cetate din Galilea,si acolo invata pe oameni in ziua Sabatului”. Isus  „a fost si domn al Sabatului”-Marcu 2:27,28-„ Sabatul a fost facut pentru om, iar nu omul pentru Sabat.Asa ca Fiul Omului este Domn chiar si al Sabatului”.

In acelasi timp, nicaieri in Vechiul sau Noul Testament, ni se spune cu exactitate ziua Sabatului ca fiind Duminica sau Sambata, ci doar intaia zi a saptamanii:Matei 28:1-„ La sfarsitul zilei Sabatului,cand incepea sa se lumineze inspre ziua dintai a saptamanii...”. Biserica catolica a intocmit ca ziua Sabatului sa fie Duminica, iar iudeii o tin Sambata,dar sunt si unii crestini care o tin tot Duminica.

Intr-un cuvant, noi am putea tine ziua de Sabat in orice zi a spatamanii, deoarece nu scrie niciunde care sunt prima sau ultima zi; de aceea, eu personal, Il laud pe Domnul pentru binecuvantarile sale ori de cate ori imi aduc aminte in cursul zilei si-L sarbatoresc prin aducerile mele de multumire.

Deci, daca te intrebi daca sa tii sau nu Sabatul, atunci raspunsul este da, trebuie tinut, deoarece astfel ne aratam loialitatea fata de Isus ca Domn, Creator si Mantuitor.Si ca multumire pentru binecuvantarile Sale din cursul saptamanii.

No comments:

Post a Comment