Wednesday, March 6, 2013

GENEZA 2



FACEREA OMULUI

In versetul 7 al acestui capitol, suntem invatati: „ Domnul  Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel viu”.

 

TRIMITERI

 

Geneza 1:26,27- „ Apoi Dumnezeu a zis: sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra...”

„Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut”.

Geneza 3:19, 23- „...caci din tarina esti, si in tarina te vei intoarce.”; „ de aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din gradina Edenului, ca sa-si lucreze pamantul, DIN CARE FUSESE LUAT”.

Psalmul 103:14-„ Caci El stie din ce suntem facuti; Isi aduce aminte ca suntem tarana.”

Eclesiastul 12:7-„pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a si fost, si pana nu se intoace duhul la Dumnezeu, care L-a dat.”

Isaia 64:8-„Dar, Doamne, Tu esti Tatal nostru; noi suntem lutul, si Tu olarul care ne-ai tocmit; suntem cu totii lucrarea mainilor Tale”

1 Corinteni 15:45,47-„de aceea este scris: omul dintai Adam a fost facut un suflet viu. Al doilea Adam a fost facut un duh datator de viata( se face referire la Domnul Isus)”;

„Omul dintai este din pamant pamantesc( se refera la Adam); omul al doilea este din cer ( se refera la Domnul Isus).”

Iov 33:4-„Duhul lui Dumnezeu m-a facut, si suflarea Celui Atotputernic imi da viata.”

Fapte 17:25-„El nu este slujit de maini omenesti, ca si cand ar avea trebuinta de ceva, El, care da  tuturor viata, suflarea si toate lucrurile.”

 

Totul ne este explicat simplu si destul de explicativ, nu ca ceea ce oamenii de stiinta incearca sa ne imbibuie creierul  ca ne-am trage din maimuta, doar poate nu am mai crede in Cuvant, sau cine stie ce altfel de motiv au ei.

Simplu- Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si si asemanarea Lui, si ne-a modelat din pamant ca un olar, cu o meticulozitate ce nimeni nu o va avea pana la sfarsitul lumii acesteia.

Am fost intrebata daca Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si ingatisarea Lui, asta inseamna ca El este negru, sau Asiatic, sau Indian, sau alb? Va spun sincer ca am zambit la asemenea intrebare. Nu dragii mei, inseamna ca Domnul a turnat Duh din Duhul Lui in noi, si ne-a umplut cu tot ce-i bun de la El; aceasta este asemanarea dupa chipul si asemanarea Lui. Cel ce are Duh de bunatate, blandete, dragoste, veselie, intelegere, adevar, si tot ceea ce e bun, se poate numi FIU DE IMPARAT!

In acelasi timp, ni se da de inteles sa avem grija ce facem cu viata noastra, si cat de productivi suntem pe acest pamant, caci pana la urma tot in tarana ne intoacem, si nu vom lua nimic cu noi din ce-am agonisit, ci doar faptele noastre in ziua Judecatii.

 

FACEREA FEMEII

 

Geneza 2:21,22-„ Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adanc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei”

„Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut femeia si a dus-o la om.”

 

Cat de minunat noi, femeile, am fost create. Va intrebati oare vreodata de ce Domnul ne-a creat din coasta barbatului si de ce nu din alt os din trupul lui? Pai hai sa ne imaginam cosul pieptului( in engleza m-as exprima mai bine in termenii medicinali, deoarece am studiat scoala de asistente medicale aici, in SUA, deci sa-mi fie cu iertare daca nu cunosc termenii medicali in romaneste). Coastele din fata si spate, acopera cele mai importante si vitale organe, nu? Daca era tibia de exemplu...ea nu acopera nimic, nu inveleste/acopera nimic. La fel si femeia. Ea protejeaza casa, familia, copiii, face totul- are grija de casnicia ei, nu? Intelegeti ce spun? Daca nu, va rog scriti in coment mai jos. Ea a fost creata din barbat cu un scop; spre a fi alaturi de el la bine si la rau, la vreme de boala sau sanatate, la bogatie sau saracie, caci „ De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta-sa, si se vor face un singur trup”- Geneza 2:24. Asa Dumnezeu a creat casnicia, si chiar El ne invata ca „ceea ce e legat pe pamant, e legat si in cer, iar ceea ce Domnul a legat, omul sa nu desparta”. Ea a fost creata ca fiind capul barbatului, dupa cum barbatul este capul lui Hristos. Dupa cum barbatul in adunare si casa lui trebuie sa se supuna Domnului, asa si noi, femeile, trebuie sa ne supunem barbatilor nostri. Stiu ca unele din voi poate ziceti....ce eu? Dar ce am patit sa ma supun barbatului sau sa fac dupa cum vrea el? Sa va spun ROLUL FEMEII IN CASNICIE: Femeia trebuie sa se roage cu credinta si dragoste, cerand intelepciune de la Domnul, spre a-si putea randui casa si a-si creste copiii cu frica, ascultare si dragoste de Dumnezeu. Femeia are puterea sa-si construiasca casa, si tot ea are puterea sa o darame. Eu una am o casnicie foarte fericita, pentru ca ma supun Domnului, alaturi de sotul meu.

 DOMNUL SA BINECUVINTEZE TOATE FEMEILE DE PE ACEST PAMANT CU DRAGOSTE, PUTERE, INTELEPCIUNE SI ASCULTARE, CU O INIMA SINCERA RIDICATA LA DOMNUL! Fiti binecuvantati cu totii, dragi frati si surori, Amin!

 

 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment