Saturday, March 16, 2013

A DIVORTA SAU A NU DIVORTA?


Despartirea barbatului de nevasta

Astazi, iubitii mei frati si surori, prieteni si familie mult iubita, vreau sa abordez un subiect prea putin inteles de multi dintre noi: are sau nu barbatul  si femeia voie sa se desparta?

Aceasta din pacate, este o intrebare foarte raspandita in ziua de azi; de aceea s-au inventat si divorturile. Inca de la inceputul lumii, Dumnezeu a creat barbatul si femeia, nu?-Geneza 2:24-„de aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta-sa si vor face un singur trup”.
Intrebarea mea este: oare cati din oamenii creati de Dumnezeu urmeaza aceasta invatatura? In SUA de exemplu, rata casatoriilor in 2009 a fost de 6.8 la 1000 de locuitori, iar a divortului, este de 3.4 la mia de locuitori. In 2007, in Romania, s-au incheiat 12.000 de casatorii, iar dupa numai 8 luni, pe nivel national, 32.500 de cupluri casatorite au divortat. In Europa, divortul este la moda: in Belgia, 71 % din casatoriti, divorteaza, in Austri- 66%, iar in Italia si alte tari, intre 17-19% din cupluri casatorite divorteaza.Pana si renumitii catolici au rata ridicata de pana la 25% in cazul divorturilor.Toate acestea sunt statistici luate de pe site-urile locale de INS. Asadar, vedeti cat de mult lumea tine la cuvantul lui Dumnezeu: acela ca barbatul si femeia au fost creati cu tinta de a ramane nedespartiti pana cand moartea ii va desparti. In SUA, la oficiul de stare civila, judecatorul/judecatoarea intreaba cuplurile daca se iau la bine si la rau, la vreme de boala sau sanatate, pana cand moartea ii va desparti? E atat de simplu si frumos in acea zi; ai emotii, caci zici ca ea/el e persoana cu care iti vei petrece tot restul vietii, nu? Dar foarte multi din pacate, in momentul in care dau de greu, gasesc motive de a destrama ceea ce a fost creat si lasat de Dumnezeu inca de la inceputul lumii.

Din punct de vedere biblic, noi crestinii stim ca ceea ce Dumnezeu a unit, omul nu poate rupe sau dezlega, decat daca unul din parteneri a murit sau a preacurvit: MATEI 19:4-10: -„Drept răspuns, El le-a zis: „Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască 5 şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup”? 6 Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” 7 „Pentru ce, dar”, I-au zis ei, „a poruncit Moise ca bărbatul să dea nevestei o carte de despărţire şi s-o lase?8 Isus le-a răspuns: „Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsaţi nevestele; dar de la început n-a fost aşa. 9 Eu, însă, vă spun că oricine îşi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, şi ia pe alta de nevastă preacurveşte; şi cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte.”

 Asadar, voi cei care credeti in divorturi sau in a va insela partenerul/a, este corect ceea ce se intampla in lume? Multe persoane de ambele parti, vad casatoria ca pe un business. Altii, o vad ca pe o binecuvantare. Altii ca pe o pierdere de timp, iar unii se casatoresc doar spre a scapa de parintii lor, pe cand altii au casatoriile aranjate de catre parinti inca de la o varsta frageda.

Oricare ar fi scuza spre o casatorie, ea nu trebuie sa fie rupta datorita multor probleme. Domnul da la toti incercari, dar daca familia are pe Isus sa fie Stalpul si Temelia casei lor, atunci nimic nu-i va desparti, decat moartea, caci: MATEI 19:6-„ Asa ca nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta”. AMIN LA ASTA!!!

In cazul barbatilor, apar ispite nenumarate: femei imbracate pe jumatate care atrag privirile pofticiosilor- caci si Satana trebuie sa lucreze cumva, nu?; ori sotia nu le mai este de ajuns, ori prietenii care nu au ce face si-i atrag in curse, ori cluburile si tot asa...

In cazul femeilor...la fel: daca sotul vine acasa obosit dupa o zi epuizanta si nu prea o baga in seama, atunci ea isi asuma ca are pe altcineva; ori barurile/discotecile, ori prietenele ei, si tot asa...

In concluzie, DACA ACEA CASNICIE NU-L ARE CAP PE ISUS HRISTOS, CEI DOI NU VOR REZISTA LUPTELOR DIN AFARA!!!

O casnicie consta pe dragoste reciproca, pe respect, ascultare, intelegere, comunicare, si CREDINTA IN ISUS HRISTOS, DOMNUL DRAGOSTEI SI AL FERICIRII!

De aceea, scumpii mei care mai aveti ganduri cu pareri de rau la casnicia voastra, ganditi-va ca Domnul v-a creat, si ca El v-a pus impreuna cu un scop. Cand unul cade, celalalt poate sa-l ridice, caci mai usoara e lupta in doi, decat lupta de unul singur, nu? In afara de asta, daca unul din parteneri e credincios, iar celalalt nu-i, atunci cel necredincios se poate aduce la pocainta mai usor, datorita rugaciunilor fierbinti spuse cu dragoste catre Tatal Ceresc de catre celalalt partener:1 CORINTENI 7:14-„Căci bărbatul necredincios este sfinţit prin nevasta credincioasă, şi nevasta necredincioasă este sfinţită prin fratele; altminteri, copiii voştri ar fi necuraţi, pe când acum sunt sfinţi.

Eu am o casnicie foarte fericita, caci in casa mea, eu si familia mea IL SERVIM PE DUMNEZEU! El este stanca noastra, El este Stalpul si Temelia casei mele, si in El imi pun toata baza si nadejdea si credinta, caci STIU SI CRED CA EL NU NE VA PARASI NICIODATA, CI VA FI ALATURI DE MINE SI CUIBUL MEU!

AVETI PROBLEME?- puneti-le la picioarele Crucii lui Hristos, caci El stie mai bine cum sa le rezolve; AVETI NEMULTUMIRI?- cereti sfatul Celui ce stie totul; VA NAPADESC ISPITELE?-MUSTRATI-LE IN NUMELE LUI ISUS CEL VIU!

NU UITATI SA VA RUGATI, CACI RUGACIUNEA CU POST BIRUIE TOT CE-I RAU!!!

NU UITATI CA ISUS HRISTOS VA IUBESTE SI ARE UN SCOP CU VOI, CEI PUSI IMPREUNA.

Domnul sa va binecuvinteze pe toti cu o casnicie fericita, in care binecuvantarile Ceresti sa curga din belsug in casele voastre.

AMIN!!!

 

 

 

No comments:

Post a Comment