Thursday, April 4, 2013

POATE SATANA CITI GANDURILE NOASTRE?

PACE MULTA SI FITI BINECUVANTATI DE DUMNEZEUL TATAL, FIUL SI DUHUL SFANT, AMIN!
 
ASTAZI VREAU SA VORBESC DESPRE CITIREA GANDURILOR DE CATRE SATANA. INTREBARE CAPCANA, NU? MULTI DINTRE VOI ATI SPUNE DA, DAR EU VREAU SA VA ARAT CA BIBLIC, EL NU SE POATE APROPIA DE GANDURILE NOASTRE.
 
ASADAR SA VA EXPLIC:
 
Satana nu poate citi gandurile omului. Cu toate ca invatam din Scriptura ca Satana este influentabil si puternic, el nu este atot-stiutor. Numai Dumnezeu are abilitatea de a sti toate lucrurile. De aceea, in Biblie nu este specificat niciunde ca Satana ar putea cunoastem gandurile cuiva.
 
Satana si demonii lui, sunt de fapt ingeri care nu au ascultat de Dumnezeu: APOCALIPSA 12:7-11- “7 Şi în cer s'a făcut un război. Mihail şi îngerii lui s'au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s'au luptat şi ei,8 dar n'au putut birui; şi locul lor nu li s'a mai găsit în cer.9 Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit Diavolul şi Satana, acela care înşeală întreaga lume, a fost aruncat pe pămînt; şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui.10 Şi am auzit în cer un glas tare, care zicea: ,,Acum a venit mîntuirea, puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru, şi stăpînirea Hristosului Lui; pentrucă pîrîşul fraţilor noştri, care zi şi noaptea îi pîra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.”  In Efeseni 2:2- “ în cari trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.”, Satana si ingerii lui, este numit Domnul puterii vazduhului.
 Deci Satana si ingerii lui au putere- puterea asemanatoare ingerilor.
De exemplu: In Geneza 19: “Cei doi îngeri au ajuns la Sodoma seara… 11 Iar pe oamenii care erau la uşa casei i-au lovit cu orbire, dela cel mai mic pînă la cel mai mare, aşa că degeaba se trudeau să găsească uşa.” In Daniel 6:22, citim ca “22 Dumnezeul meu a trimes pe îngerul Său şi a închis gura leilor, cari nu mi-au făcut niciun rău, pentrucă am fost găsit nevinovat înaintea Lui. Şi nici înaintea ta, împărate, n'am făcut nimic rău!”. Deasemenea in Daniel 9:21-“21 pe cînd vorbeam eu încă în rugăciunea mea, a venit repede în zbor iute, omul Gavriil…”, si Apocalipsa 14:6-“6 Şi am văzut un alt înger care sbura prin mijlocul cerului….”, aflam ca ingerii pot zbura.
Dar niciunde in Scriptura nu scrie ca Satana cu ingerii lui au puterea de a citi gandurile oamenilor. Chiar daca el nu ne poate citi gandurile, Satana totusi are avantajul de a observa oamenii si natura umana de mii de ani, dovada evidentiata in IOV 1:6,7-“6 Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor.7 Domnul a zis Satanei: ,,De unde vii?`` Şi Satana a răspuns Domnului: ,,Dela cutreerarea pămîntului şi dela plimbarea pe care am făcut -o pe el.”
Satana are o idee foarte bine conceputa in ispitirea oamenilor; doar el a inceput ispitirea inca din Gradina Edenului, nu? Datorita observarii asupra oamenilor, Satana de obicei poate ghici cam ceea ce noi gandim, datorita comportamentului nostru de zi cu zi.
De aceea, noi, ca credinciosi, trebuie sa ne cunoastem inamicul si sa ne inteleptim in fentele Satanei: 1 Petru 5-8 –“…Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tircoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita.8 Fiti treji, si vegheati!9 Impotriviti-va lui tari in credinta, stiind ca si fratii vostri in lume trec prin aceleasi suferinte ca voi.”
Trebuie de cunoscut ca Satana este un maestru al deceptiei, minciunilor, inselatoriei: Ioan 8:44-“44 Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El dela început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentrucă în el nu este adevăr. Oridecîteori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.”.
Deoarece acum stim ce face Satana cu noi, si mai ales ca noi cunoastem planurile lui in ceea ce ne priveste, noi, crestinii de pretutindeni trebuie  sa stim CA DUMNEZEU NE OFERA AJUTORUL CONSTANT IN LUPTA NOASTRA CU ISPITITORUL, IAR CA PUTEREA DUHULUI SFANT ESTE MEREU CU NOI SI NE AJUTA SA NU ASCULTAM LA MINCIUNILE SATANEI: Iacob4:6-8 –“6 Dar, în schimb, ne dă un har şi mai mare. De aceea zice Scriptura: ,,Dumnezeu stă împotriva celor mîndri, dar dă har celor smeriţi.``7 Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi dela voi.8 Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi….”
 
DOMNUL SA NE AJUTE SA REZISTAM SI SA IESIM BIRUITORI DIN LUPTA NOASTRA CU SATANA,
AMIN!
FITI BINECUVANTATI!
 
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment