Monday, February 25, 2013

EU CRED IN VINDECARILE DIVINE

[Iacob ]
(5:13) Este vreunul printre voi în suferinţă? Să se roage! Este vreunul cu inimă bună? Să cînte cîntări de laudă!
(5:15) Rugăciunea făcută cu credinţă va mîntui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşa; şi dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate.
(5:16) Mărturisiţi-vă unii altora păcatele, şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui n...eprihănit.

Ce folos daca avem bani multi, dar nu-L avem pe Domnul? EU CRED IN VINDECARILE DIVINE, CACI EL M-A VINDECAT PE MINE SI COPILASII MEI!!! Cand avem credinta si ne rugam cu inflacarare pentru sanatate, chiar de suntem bolnavi, Domnul ne va vindeca. Cum a zis Domnul Isus? "...nu te teme, crede numai"-Luca 8:50.

Wednesday, February 13, 2013

GENEZA cap. 2



ZIUA DE ODIHNA

In versetele 1-3, se pune accent pe ziua a 7-a, deoarece Dumnezeu s-a odihnit in aceasta zi datorita muncii facute din cursul saptamanii. Noi crestinii, sarbatorim ziua a 7-a Duminica. Alti crestini o tin Sambata. Biblia nu mentioneaza ziua care trebuie tinuta cu specificatie, ci doar ca lucrezi 6 zile din saptamana, iar a 7-a trebuie s-o dedici Domnului.

In versetul 3 din acest capitol, scrie:” Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse”

Daca ne uitam la trimiteri cu atentie, prima ar fi: Neemia 9:14-„Le-ai facut cunoscut Sabatul Tau cel sfant, si le-ai dat prin robul tau, Mois, porunci, invataturi si o lege.”

A 2a trimitere este Isaia 58:13-„Daca-ti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta; daca  Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu-L, si daca-L vei cinsti, neurmand caile tale,neandeletnicindu-te cu treburile tale si nedandu-te la flecarii”.

 

In ambele trimiteri, invatam cat de important este ca noi sa tinem cu sfintenie ziua  Sabatului sau a 7-a sau Duminica, si cat de important este ca aceasta zi sa o dedicam in totalitate Dumnezeului nostru. In Geneza 2:3, Domnul ne da de inteleg legea nescrisa in acest verset: daca El a respectat-o ca fiind de odihna pentru ca a creat totul, cu atat mai mult noi trebuie s-o respectam, aducandu-I slava, lauda si inchinare pentru ca Domnul ne-a dat 6 zile lucratoare in care noi ne-am agonisit cele necesare trupului nostru, 6 zile in care Dumnezeu ne-a binecuvantat cu sanatate, putere de munca, bucurii si necazuri, incercari, ne-a dat acoperis deasupra capului, mancare pe masa, dragoste, mila, intelegere, familie frumoasa si fericita, ne-a pazit si ne-a ocrotit pe timp de zi si noapte, A FOST LANGA NOI TOT TIMPUL!!! Asadar, in ziua a 7-a, Domnul merita toata lauda, slava si inchinarea prin mersul la biserica/ adunare, cantari, citirea Bibliei, si multumindu-I cu mai multa atentie pentru tot ceeea ce El a facut pentru noi in timpul saptamanii. Slava, lauda si inchinarea i se cuvine Dumnezeului nostru Ceresc, in veci de veci, Amin!

 

Din pacate nu multi tin aceasta zi minunata. Unii dintre noi, crestini si necrestini deopotriva, fiecare dupa starea lor, si dupa cum stau ei inaintea Domnului, prefera altele sa faca in ziua a 7-a. Unii sunt prea obositi sa se trezeasca dimineata sa mearga la adunare; mi s-a intamplat si mie, recunosc. De multe ori, din mai multe motive, nu am ajuns la Adunare, dar in cazul meu, eu slujba am ascultat-o pe internet, caci o dau in direct, m-am rugat cu ei virtual, si am cantat, m-am bucurat.Dar eu imi cunosc inima si pacatul; deasemenea nu cumva sa ma intelegeti gresit ca as judeca, Doamne fereste, ca nu-i deloc asa. Sunt unii care spala rufe, cultiva, fac mancare, sau coc torturi sau checuri sau altele. Si eu am facut asta, si tare m-am cait, caci Domnul m-a indemnat sa n-o fac, dar nu am ascultat;si mi-am primit rasplata. Punctul pe care vreau sa-l ating este acela ca, in ciuda tuturor piedicilor pe care satana ni le pune cand vine vorba de ziua a 7-a si sarbatorirea ei, noi trebuie sa ne impotrivim, indiferent ca trupul e neputincios.

 

Sfatul meu personal, este sa aveti inimile deschise pentru Domnul, ca El sa o poata cerceta si curati. Lasati-va modelati precum lutul, deoarece Dumnezeu este Olarul. Deschideti-va bratele si primiti-L pe Domnul. GUSTATI SI VEDETI CAT DE BUN ESTE DOMNUL!

Indiferent ca e Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri sau Duminica, indiferent ca aveti sau nu timp sa mergeti la adunare sau la rugaciuni, macar ADUCETI-I SLAVA SI LAUDA CELUI PREAINALT, CACI EL MERITA TOATA INCHINAREA, LAUDA, SLAVA SI GLORIA.: Filipeni 4:6-„nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri”

 

Fiti binecuvantati de Dumnezeul nostru, in veci de veci, Amin!

Sunday, February 10, 2013

GENEZA cap.1



 In acest capitol, ni se arata cum Dumnezeu a creat tot ceea ce noi folosim in ziua de azi. Eu am crescut ortodoxa, cu o mentalitate foarte diferita a crestinilor. Pe parcursul vietii mele, am invatat ini scoala ca omul se trage din maimuta, ca ploaia se produce datorita condensului atmosferic, ca fulgerele sunt datorita Sfantului Ilie care fuge dupa draci in cer, si tot asa... Poate... multi vor rade la tot ceea ce voi scrie, dar va rog corectati-ma unde credeti ca am gresit. La 12 ani am gasit o Evanghelie foarte veche, de pe timpul celui de-al 2lea razboi mondial. Am citit-o, dupa care am confruntat preotul parohiei unde crescusem. Dupa multe contradictii cu el, am realizat ca ceva nu e in regula cu ce am fost invatata si am pornit in cautarea celor bune si sfinte. Cand la ora de biologie profesoara ne-a invatat ca omul se trage din maimuta, am inceput a rade, deoarece eu invatasem din Biblie ca Domnul ne-a creat, nu maimuta. In concluzie, Dumnezeu ne-a creat, tot El a creat Cerurile si Pamantul, apa, vegetatia, animalele, Soarele si Luna. Toate au fost create cu un scop- acela de a ne fi noua spre folos. Dar Cuvantul ne asigura ca in acelasi timp, Dumnezeu a binecuvantat totul, zicand: Geneza 1:22- Cresteti, inmultiti-va, si umpleti apele marilor; sa se inmulteasca si pasarile pe pamant". Cat de minunat este Dumnezeul nostru!!!TRAIASCA DOMNUL!!!